12 september 2020
10:30

IK VISTA

Referat: BOTTNARYDS IF - IK VISTA

Årets längsta bortaresa stod på programmet och efter cirka 30 minuters biltur var vi framme i Bottnaryd. Himlen var gråtung och regnet hängde i luften när vi entrade seriens förmodligen största sjumannaplan. Bottnaryd avstod vårsäsongen het och var därmed en helt ny bekantskap för våra grabbar. Trots obefintlig kännedom om motståndet fanns ändå en viss förväntan i bortalalaget och humöret var på topp under uppvärmningen.

1:a halvlek
Hugo, som gjort comeback under hösten, satte tonen direkt från sin anfallsposition med frenetisk press och slit som gång på gång störde hemmaspelarna. Hugos inställning är något som varit lite av en bristvara under hösten men det smittade av sig på alla spelare iklädda röda tröjor. Efter ca fem minuter fick också Hugo utdelning och tryckte in 1-0 till bortalget från nära håll. Hemmalaget försökte spela boll men gästerna hade bra koll på sina motståndare som inte kom till några direkta farligheter. Trots det lyckades Bottnaryd få in en boll till 1-1 efter lite flipperspel i Vistas straffområde och Wide NS som var målvakt i första halvlek fick plocka ut bollen ur nätet. Bortalaget hängde inte med huvudena alltför mycket utan forcerade för att få in ett ledningsmål och hade både flertalet ramträffar och hörnor in man äntligen fick in en boll och gick till halvtidsvila med ledning 2-1.

2:a halvlek
Precis som hela matchen var det ett kämpande bortalag som hade ett fast grepp om taktpinnen. Det blåklädda hemmalaget försökte spela sig igenom, men kom sällan till några avslut. När Vista-spelarna erövrade bollen tryckte hela laget upp och hjälpte till anfallet. Förlorade man bollen var hela laget snabbt hemma på rätt sida för att försvara, något vi har lagt stor vikt vid på träningarna men kanske inte riktigt varit konsekventa med under tidigare matcher. Under halvleken bjöds vi också på ytterligare tre mål från bortalaget som kom till tack vare fint presspel och fyndigt anfallsspel.

3:e halvlek
Till tredje halvlek fick hemmaspelarna sätta in en extra spelare eftersom vi ledde med 4 mål och visst påverkade det spelet en del. Bortalaget kom inte riktgit fram till lika många lägen men bakåt såg det ändå väldigt stabilt ut. Bottnaryd gjorde 2-5 på ett skott utifrån som andra och tredeje halvlekens målvakt Vidar, inte hade någon möjlighet att rädda. Halvleken var också den jämnaste och slutade 1-1 efter ytterligare ett Vista-mål. När domaren, som för övrigt var väldigt bra, blåste av matchen tillskrevs bortalaget segern med 6-2. Spelarna tackade de fem tillresta supportrarna med vågen och hissade Viggo som på matchdagen fyllde 10 år.

Sammanfattning
Med rätt inställning kommer man långt! Vi har haft en bra träningsvecka med torsdagens träning som höjdpunkt. I den här matchen visste alla vad de skulle göra och hur de skulle agera, framförallt i försvarsspelet. Tappade man bollen försökte man att ta tillbaka den och lyckades man inte kom en lagkompis och hjälpte till. Mycket roligt att se! Det känns också som att det blivit bättre sammanhållning sen alla killar började i samma klass. Alla utmärkte sig i matchen med ett extra plus till Hugo som kämpade och slet längst fram och Alexander som briljerade som back, trots att han oftast står i mål. Nu hoppas vi på två bra träningar så vi kan ha samma fina inställning i fredagens match mot Råslätt.